ענבל זאב נאור - בלוג
בלוג

בלוג (23)

"שלום מדברים מחברת X קיבלנו את קורות החיים שלך, זה זמן טוב לערוך ריאיון טלפוני…?"

נשמע לכם מוכר?

כיום, כמעט כל ארגון גדול מעסיק צוות של מראיינים טלפוניים אשר תפקידם לעשות את הסינון הראשוני לתפקיד. ארגונים רבים משקיעים כסף רב בראיונות הטלפונים ולא סתם! זהו כלי יעיל לגלות עליך עוד קצת מעבר לקורות החיים שלך. אם זה כ"כ חשוב לארגון, זה חייב להיות חשוב גם לך.

Saturday, 25 July 2020 08:44

ההזדמנות שבחיפוש

Written by

תקופת חיפוש עבודה קצרה או ארוכה ככל שתהיה, עשויה להיות תקופה לא כ"כ נעימה, בלשון המעטה. זוהי תקופה שבה אנו עשויים לחוות כישלונות, דחיות, אכזבות .לעיתים נחכה לטלפון מיוחל שלעולם לא יגיע ומנגד נצפה במינוס  ההולך וגדל. אנו מוצאים עצמנו עוברים שוב ושוב על אתרי הדרושים, אולי משהו השתנה, מקווים כי היום יגיע השינוי, אך שוב זה לא קורה.

אמרו לנו להיות אופטימיים, שזה לוקח זמן. כבר שמענו את כל  אותן העצות איך כדאי לנצל את תקופת האבטלה לעוד קצת מנוחה במיטה (והרי זה חורף ומה יותר כיף מלהתכרבל בתוך השמיכה), הפצירו בנו לעשות את אותם הדברים שמעולם לא הספקנו, להיפגש עם חברים, לקרוא ספר. הרי כולם אמרו לכם :"אתם עוד תתגעגעו לזה… נצלו את ההזדמנות".

תקופת חיפוש העבודה היא אכן הזדמנות. היא באמת הזדמנות מצוינת לממש את כל מה שלא הספקתם לעשות כשעבדתם. אך מעבר לכך, זאת ההזדמנות לחיפוש. אם כבר לחפש אז לחפש עד הסוף,לחפור עמוק עמוק ולהגיע לתובנות. לחפש בתוכנו את הדרך למה שאנחנו באמת רוצים לעשות, לשאול עצמו את שאלת השאלות: אילולא היו לי מגבלות במה הכי הייתי רוצה לעסוק?

 גם אם התפטרנו וגם אם פוטרנו, יש לכך סיבה אמיתית ואנו צריכים לשאול עצמנו בנקודה זו של חיינו מדוע זה קרה ומדוע דווקא עכשיו. אם היינו בעבודה שאינה מתאימה לנו, ככל הנראה שלא היינו מספיק טובים בה, אם היינו בעבודה שאינה מספקת אותנו, ספק אם רצינו באמת להישאר בה.  האם בכל התקופה הזו שעבדנו  היינו מרוצים ממה שעשינו, האם קמנו עם חיוך, האם היה לנו סיפוק אמיתי?

כיום, בעידן שבו אנו חיים, אפשרויות הבחירה מרובות. עבודה לא חייבת להיות רק פרנסה, זוהי יכולה להיות הזדמנות לצמיחה אישית, למימוש עצמי, לסיפוק, לאושר ממשי. אפשר ליהנות מהעבודה שבה אנו עוסקים, ואף רצוי! ולא רק זה, יש הרבה אנשים שנהנים ממקור הפרנסה שלהם, לא הגיע הזמן שגם אתם?

קבלו את האבטלה כמתנה, כהזדמנות שניתנה עבורכם לבחון את חייכם, רשמו לעצמכם מה אהבתם בעבודתכם הקודמת, מה פחות, במה הייתם טובים ובמה פחות, מה העניק לכם סיפוק אמיתי, עם אלו חוויות חזרתם לספר לקרוביכם (ואם היו כאלו בכלל). נסו לדמיין את משרת החלומות עבורכם, מה היא כוללת, מה היא דורשת מכם. מה נדרש מכם על מנת לזכות בה. ערכו רשימה של כל הדברים שאתם צריכים על מנת להשיג את  משרת חלומות. כאשר המטרה פרוסה מנגד, היא תהפוך קרובה יותר מאי פעם.

זכרו, לעולם אין זה מאוחר לעשות בחירות שטובות עבורנו, מה שיעשה לנו טוב, יהיה טוב  עוד יותר בעבור הסובבים אותנו.

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.

לפני כשנה ושלושה חודשים ילדתי את בני הבכור ונכנסתי לעולם ה"אימהות". כמו אימהות אחרות, גם עבורי, רגע לידת בני היה נקודת ציון מכריעה בחיי הקריירה שלי. כמוני, אימהות רבות מתלבטות בשאלות האם לחזור למקום העבודה הקודם, האם להישאר בבית עם התינוק, אולי לפתוח עסק עצמאי? הרבה נשים מחליטות לחזור לשוק העבודה אבל לתפקיד זוטר או שונה ממה שעשו, במתכונת מצומצמת ובעבודה אשר דורשת מהן פחות זמן.

הסיפור של ג'-

ג', היא אחת מן הנשים שהחליטו לחפש תפקיד זוטר יותר ממה שעשתה. בכל שנותיה התעסוקתיות היא ניהלה אנשים בתחום המכירות, היה לה תפקיד רחב, אחריות רבה, היא בילתה שעות על גביי שעות במשרד המפואר שלה וכאשר חזרה הביתה העבודה לא הפסיקה והיא המשיכה לענות לשיחות ולשלוח מיילים. כאשר בתה הבכורה נולדה, היא החליטה כי חזרה לעבודה כמנהלת בכירה זאת כבר לא אופציה עבורה. עם הניסיון הרב שלה במכירות החליטה ג' שתפקידה הבא יהיה כמנהלת תיקי לקוח במשרה חלקית. את קורות החיים שלה היא שלחה למגוון רחב של מעסיקים אך לא זכתה לתגובות, וכשסוף סוף קיבלה את הטלפון המיוחל, רכזת הגיוס התנצלה ואמרה לה שהיא ממש over qualified וזה ממש לא מתאים.

ג' פנתה אליי עם תסכול גדול, היא הראתה לי את קובץ קורות החיים שלה ולא הבינה מה הייתה הבעיה. קורות החיים שלה היו כתובים כהלכה, הם היו משווקים, כתובים בשפה רהוטה ובהחלט מרשימים. מרשימים מדי! וזאת הייתה הבעיה שלה. מעסיקים שקיבלו את קורות החיים שלה תהו לעצמם מדוע שבחורה כה מוכשרת תרצה תפקיד שאינו הולם את כישוריה? מדוע שמנהלת בכירה תרצה שינהלו אותה מנהלים בדרג שלה? מדוע שמי שהייתה רגילה לשכר מסוים תהיה מוכנה לירידה כה משמעותית בשכר? מבחינתם מועמדת כזו תמצה מהר את התפקיד ותמשיך הלאה.

המעסיק אינו יודע שג' יודעת בדיוק מה היא רוצה ולאיזו משרה היא שלחה, היא עשתה את הבחירות שלה והיא מזמן הניחה את האגו שלה בצד. וכן, גם לשכר נמוך יותר היא מוכנה. אם כן, מה עושים? קורות החיים שהציגה לי ג' היו צריכים לעבור down grade ובעברית "שנמוך". קורות החיים שלה היו צריכים להיות מוכוונים למשרה בה היא מעוניינת.

לשנמך קורות חיים זאת לא פעולה פשוטה כיוון שהיא דורשת מאיתנו להוריד מהניסיון הרב שצברנו, לטשטש מעט את הכישורים הרבים שלנו, ולהשאיר את האגו שלנו בצד. אבל אל דאגה, לכל אלה יהיה זמן ומקום בריאיון הפרונטאלי, אשר אליו תוכלנה להגיע אם יהיו בידיכן קורות חיים טובים.

אז איך עושים את זה?

כמה טיפים איך לעשות את זה נכון-

• התאימו את קורות החיים לדרישות המשרה– הסתכלו על דרישות המשרה שבה אתן מעוניינות, מה המעסיק מחפש, אלו כישורים דרושים. במידה ואתן עונות על דרישות אלו ציינו אותם על גביי קורות החיים שלכן והדגישו אותם כך שהמעסיק ידע שאתן האדם הנכון.

• הדגישו כישורים, פחות תפקידים – מקדו את תשומת הלב של הקורא פחות ב"הגדרת התפקיד" אלא יותר בכישורים שהוא דרש מכן. הדגישו את העשייה שלכן, פחות את הסטאטוסים. זה המקום להזכיר שוב, שהאגו חייב להישאר בצד.

• בחרו את המילים בקפידה- נסו להשתמש פחות במילים כבדות משקל כמו: "ניהול", "הובלה", במקום מילים אלו תוכלו להשתמש במילים כגון "אחריות על".

• השאירו מקום לסקרנות – אל תרגישו צורך לפרט יתר על המידה על התפקידים האחרונים שעשיתן (במידה והם בכירים יותר מהתפקיד שבו אתן מעוניינות), השאירו את המעסיק סקרן וספקו לו את המידע בשלב מאוחר יותר.

 זכרו כי קורות החיים הם שלכם וככאלו הם צריכים לייצג אתכם נאמנה אבל גם את הבחירות שלכם. אם החלטתם לעשות שינוי אל תשכחו שקורות החיים שלכם צריכים להסביר זאת.

בהצלחה!

הטיפ הזה לא הולך לספר לכם כמה זה חשוב ללמוד על הארגון שאליו נקראתם ולא הלבוש שעליכם ללבוש וגם לא על כך שחשוב שתגיעו בזמן… כל הדברים הללו חשובים מאוד, אבל נאמר עליהם מספיק, אתם לא חושבים?

כל מי שהתייעץ עמי אי פעם, יודע שאני מאמינה דגולה בכך שכאשר מחפשים עבודה צריך שתהיה לנו מחברת מסודרת. במחברת שתהא עבורנו כמו יומן, נרשום הכול על התהליך שעברנו, השאלות שנשאלנו, הארגונים שביקרנו, רכזות הגיוס שפגשנו וכו'. תיעוד של כל התהליך שאנחנו עוברים מאפשר לנו לשפר עצמנו מרגע לרגע ולהכין עצמנו מראיון לראיון.

אחד הדברים הכי חשובים שצריכים להופיע במחברת היא רשימת החוזקות שלכם. כן… זה ידוע שדווקא בתקופת חיפוש העבודה, דווקא שאנחנו צריכים להפגין הכי הרבה ביטחון, הביטחון שלנו והערכה העצמית שלנו נמצאים בתחתית. כשאתם מגיעים לריאיון עליכם להגיע מתוך המקומות הכי חזקים שלכם…ולא מהחלשים.

 אז הנה לכם משימה קטנה-

במחברת שלכם, ערכו רשימה שבה תרשמו את כל החוזקות שלכם, התכונות הטובות שלכם, ככל שהרשימה תהיה ארוכה יותר, כך תדעו שהצלחתם יותר בביצוע המשימה.

התבוננו עתה ברשימה, אם ברשימתכם יש פחות מעשר תכונות, אתם ממש רחוקים מלפרגן לעצמכם, חישבו עוד קצת, היעזרו בקרובים לכם, הם ודאי ישמחו לעזור.

צריכים קצת עזרה… הנה כמה תכונות שאולי לא חשבתם עליהם כשעשיתם את המשימה: אמפאטי, שקול, תקשורתי, אמיץ, אחראי, מתמיד, סקרן, ישר. (אתם מוזמנים לפנות אליי לקבלת הרשימה המלאה).

עכשיו שהרשימה התמלאה לה שננו ולימדו אותה, עדכנו אותה כל פעם שתזכרו בעוד משהו.

 ואיך זה קשור לראיונות עבודה? לפני כל ריאיון, קראו שוב את הרשימה, לימדו אותה, זכרו עד כמה אתם טובים במה שאתם עושים וכמה תכונות טובות יש לכם, המעסיק ישמח לגלות זאת גם.

הגיעו לראיון מהמקומות החזקים והבטוחים שלכם ואני מבטיחה לכם שכבר תרגישו הרבה יותר טוב עם עצמכם.

שיהיה בהצלחה!

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.

Saturday, 25 July 2020 08:30

חיפוש עבודה אקטיבי

Written by

מחפשי העבודה נעים על הציר שבין אקטיביות לפאסיביות. מצד אחד של הציר נמצאים המחפשים האקטיביים העושים כל מאמץ להשיג את המשרה המיוחלת. ומעברו השני של המתרס, אלו המחכים שזו תגיע אליהם והם רק יצטרכו להופיע לסגירת החוזה. המחקר והניסיון שלי מוכיחים שככל שתגדיל את הפעילות שלך סביב חיפוש העבודה כך תגדיל את סיכוייך למצוא עבודה בטווח הקצר ביותר.

 אז איך עושים את זה?

1. קבע מראש מה אתה מחפש – ככל שתהיה ממוקד באיזה תפקיד אתה מעוניין, באיזה ארגון, באיזו המחלקה, כך תוכל למקד את שיטת החיפוש שלך. לדוגמא- אם החלטת על תפקיד של מנהל מכירות בחברת תקשורת, ערוך רשימה של כל חברות התקשורת הקיימות ונסה לחשוב עם אילו אנשים עליך ליצור קשר על מנת לקדם את מועמדותך. חשוב עתה, האם יש אנשים במעגלי המכרים שלך אשר יכולים לעזור לך, האם יש דרכים נוספות להגיע לאותה מחלקת מכירות?

2. העבר את השליטה על התהליך לידיך – לפני הכול, החלט כי חיפוש העבודה הוא תהליך שבו אתה קובע איך הוא יראה וכי אתה שולט עליו ולא הוא עליך (כמובן בהתאם למגבלות הקיימות). אם חשוב לך להתקבל למשרה מסוימת ואין לך את כל הדרישות אך אתה חושב כי אתה מתאים בכל זאת, אל תוותר, נסה להגיש מועמדות. אם היית בריאיון ועבר זמן מה וטרם קיבלת תשובה, צור קשר עם מחלקת הגיוס. אם אתה מאוד חושק לעבוד בחברה מסוימת ואין כרגע אף משרה רלוונטית, נסה ליצור קשר עם הגורמים הרלוונטיים. מעבר לתחושה הערכה העצמית של מי ששולט בתהליך ואינו נשלט על ידו, אתה מפגין גם מוטיבציה ואסרטיביות שעשויה לעיתים רבות לסייע לך בקבלה לעבודה.

3. הישאר אופטימי– נכון… זה לא תמיד פשוט אבל זה חשוב. אופטימיות הופכת אותך באופן אוטומטי לאקטיבי יותר בתהליך החיפוש שלך והיא מאפשרת לך להאמין ולראות את המטרה שלך לנגד עיניך. כאשר אתה אופטימי הסיכוי שתגיע למטרה שלך הוא גדול בהרבה. מעבר לכך, תהיה בטוח שהמעסיק העתידי שלך מעדיף אדם חיובי ואופטימי.

4. גמישות- חשוב להבין שישנן דרכים רבות לחפש עבודה ואם לא צלחת בדרך אחת חשוב לעצור, לבחון ולחשוב על שינוי הדרך. נסה לשתף חברים ומכרים בתהליך, שמע את עצותיהם ונסה לחשוב על אופציות נוספות שאולי לא חשבת עליהן קודם.

לסיכום, חיפוש עבודה אקטיבי מאפשר לך להגיע אל אותן המשרות שלא מתפרסמות, הוא מאפשר לך להבליט את היתרונות והכישורים שלך כלפיי המתחרים שלך והכי חשוב, הוא מקרב אותך למשרה שבה אתה חושק.

שיהיה בהצלחה!

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.

פייסבוק, הוא כלי מצוין (אבל לא היחידי!) לחיפוש עבודה. אם נמקסם את כל האופציות העומדות בפנינו נוכל לייעל את השימוש בפייסבוק כאמצעי למציאת עבודה.

 

 הנה כמה דרכים לעשות זאת-

 

 • החברים שלכם בפייסבוק הם מאגר מידע עצום. בקליק אחד אתם יכולים להפיץ להם את הבשורה שאתם מחפשים עבודה. בקשו גם מהם להפיץ את המידע ובן רגע הצלחתם להגיע לאלפי אנשים בהשקעה זמן מינימלית. מה שכן חשוב הוא להשקיע קצת ביצירתיות, אל תשלחו מודעה סתמית, צרו עניין וסקרנות כדיי שהחברים שלכם יעשו לכם לייק וישתפו חברים אחרים. והכי חשוב – ספקו מידע רלוונטי – מי אתם ומה אתם מחפשים ואיך ניתן להשיג אתכם (בקצרה כמובן).

 • זה הזמן גם להגדיל את מעגל החברים והמכרים שלכם. איך עושים זאת? מחפשים אנשים שהם בעלי עניין דומה לשלכם. אם אתם מחפשים משרה בתחום ההדרכה תופתעו לגלות שישנה קבוצה בפייסבוק של אנשים שעוסקים בהדרכה וכמוה ישנן קבוצות רבות נוספות. התחילו בהצעות חברויות לאנשים בקבוצה, לאט לאט תקבלו גם אתם הצעות. היו פעילים בקבוצה, הפגינו את הידע שלכם ושתפו את החברים החדשים שלכם כי אתם מחפשים עבודה בתחום.

• קבוצות ודפים המיועדים לחיפוש עבודה – ישנן קבוצות רבות ודפים בהם מפורסמות באופן שוטף משרות. ואנשים משתפים בתהליך חיפוש העבודה. ריכזתי עבורכם את הקבוצות שאני מכירה וממליצה. מוזמנים לראות אותם כאן.

(באם אתם יודעים על קבוצות נוספות, אתם מוזמנים לפנות אליי על מנת שאעדכן ברשימה).

***חשוב מאוד – אל תפרסמו בפייסבוק דברים שאתם לא רוצים שהמנהל הבא שלכם יידע עליכם. כיום ידוע כי חלק מן המעסיקים בודקים את הדפים של מי שהם מעוניינים להעסיק. יהיה חבל מאוד אם דווקא משהו שכתבתם בתמימותכם על הקיר שלכם יהיה לכם לרועץ.

 

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.

Saturday, 25 July 2020 08:30

? אז מה את/ה מחפש/ת

Written by

האם שאלת את עצמך לפני שהתחלת לחפש מה באמת חשוב לך ממקום העבודה הבא שלך?  

ע"פ תיאוריית הצרכים של מאסלו ישנם צרכים משותפים לכלל בני האדם, המסודרים בסדר היררכי .

המניעים מחולקים למניעי חסך – פועלים על מנת למלא חסך מסוים הקשור לצרכינו הפיזיים. מילוי הצרכים הללו יאפשר לאדם להגיע למצב של רגיעה. סיפוק צרכי החסך מאפשר לאדם, להיות פנוי על מנת לספק את צרכי הגדילה שלו. צרכי החסך של האדם הינם – צרכים פיזיולוגיים (צורכי הישרדות, מים מזון וכו') וצורכי ביטחון (מבחינה גופנית ונפשית)ואילו צרכי הגדילה יוצקים לאדם את התוכן שבשבילו כדאי לו לחיות: צורכי השתייכות ואהבה, הצורך בכבוד ובהערכה עצמית והצורך במימוש עצמי.

 

הצרכים שעליהם מדבר מאסלו הם המניעים שלנו בעת חיפוש עבודה. כאשר אנו מחפשים עבודה חשוב לנו כי העבודה החדשה בראש ובראשונה תענה לנו על הצרכים הבסיסיים שלנו – שתספק עבורנו את התנאים הפיזיים הנדרשים לנו (לדוגמא שכר) וכן את הביטחון (למשל יציבות תעסוקתית). כאשר צרכים אלו מתמלאים אנו יכולים לפנות מקום לצרכי הגדילה שלנו – מימוש עצמי, כבוד והערכה והשתייכות.

למה כל זה חשוב?

1. כאשר אתה יודע מה אתה מחפש אתה יכול למצוא אותו בקלות – חישבו לרגע אם הייתם צריכים לחפש מחט בערימת שחט – מה היה קל יותר – אם הייתם יודעים איך המחט נראית או לא? התשובה היא ברורה וכך גם בחיים. שאתה מודע למה אתה רוצה למצוא, תוכל לראות אותו לנגד עיניך וכשהוא יגיע, תוכל לזהות שזה הוא הדבר ולא תצטרך להמשיך לחפש עוד.

2. כאשר אתה מחליט מה אתה רוצה, אתה הוא זה השולט על תהליך החיפוש שלך- אתה קובע לעצמך יעדים ואתה מחליט איזו עבודה מתאימה עבורך ואיזו לא. אתה מחליט לאיזו משרה אתה שולח קורות חיים ולאיזו לא.

3. כאשר אתה מודע לרצונותיך אתה יכול להפגין ביטחון- אדם המודע לרצונותיו והולך עם האמת שלו, הוא אדם הבטוח בעצמו וככזה הוא מפגין ביטחון עצמי (ואני לא מדברת כאן על ביטחון עצמי מופרז). מראיינים ומעסיקים אוהבים לגייס אנשים אשר בטוחים בעצמם, זה נותן להם תחושת ביטחון (וכבר דיברנו שזה אחד מן הצרכים החשובים שלנו).

אז הנה לכם תרגיל קטן (התרגיל לקוח מתוך הספר "באושר ובאושר" של ד"ר טל בן שחר):

הגדירו לעצמכם מראש מהם הדברים שאתם יכולים לעשות, בחרו מביניהם את הדברים שאתם רוצים לעשות. לאחר מכן צמצמו את הדברים לאלו שאתם באמת רוצים לעשות. ולבסוף בחרו את הדברים שאתם באמת באמת רוצים לעשות.

תשובות כנות ואמיתיות יכולות להוביל אתכם למה שאתם באמת רוצים, עכשיו נותר לכם רק לחפש אותו – בהצלחה!

שיהיה בהצלחה!

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.

כ"כ הרבה נכתב על קורות החיים, על החשיבות שלהם, על כך שהם כרטיס הביקור שלכם לעולם התעסוקה, נאמר כבר הרבה על מה כדאי לכתוב בהם ומה לא, האם הם צריכים להיות ארוכים או תמציתיים ולמרות כל זאת, לכתוב קורות חיים זאת לא משימה פשוטה. החלטתם לצאת אל מסע חיפוש העבודה, כל הכבוד!

לאחר שהחלטתם עם עצמכם  מה אתם מחפשים ולאן פניכם מועדות, הגיע הזמן להתקדם לשלב השני – שלב כתיבת קורות החיים. קורות החיים הם בעצם הסיפור של חייכם המקצועיים. כמי שקראה אלפי קורות חיים בחייה, אני יכולה לספר לכם כי המעסיקים רוצים שקורות החיים יספרו להם על האדם שמופיע שם, הם רוצים להרגיש אותו והכי תמציתי שאפשר. הם רוצים להכיר אותו מבלי שיצטרכו לקרוא יותר מדי שורות. הם מחפשים את האדם שיאייש את המשרה שלהם, שיתאים לארגון, לתפקיד, למנהלים ולצוות העובדים שלהם ואת כל זה הם מחפשים בקורות החיים שלכם.

אז איך כותבים קורות חיים, הרי לא כולנו נולדנו סופרים? אז ככה… בניגוד לסיפורי האגדות, סיפורנו  לא יתחיל ב"היה היה", קורות חיים כותבים מהסוף להתחלה- כלומר, מעכשיו ועד לתחילת חיינו המקצועיים. בעודנו כותבים את סיפור חיינו, עלינו לחשוב על אותה משרה שבה אנו חושקים, זאת שאיתה נייחל למצוא את "האושר והעושר". נחשוב מה נדרש על מנת לעמוד בתנאי אותה משרה ועם הדרישות הללו נתחיל לעבוד. נכתוב על תפקידנו במקום העבודה האחרון, מה עשינו ומה הוא כלל, מה זה דרש מאיתנו ונדגיש את עיקר  המאפיינים התואמים לאותה משרה נחשקת. לדוגמא, אם בעברי עסקתי בתפקיד של  "אשת מכירות" ועתה אני מעוניינת בתפקיד של "מנהלת מכירות", אדגיש  בתיאור המשרה את כל העיסוקים בתפקיד אשר דרשו מממני אחריות, יכולת הנעה, הגדלת ראש וכדומה – תכונות הנדרשות ממנהל. לא להגזים בפירוט… השאירו טעם של עוד.

ומה הלאה?

לאחר שמילאנו את מקום העבודה הראשון, נעבור למקום העבודה שלפניו ונפעל בדיוק באותה הצורה (ששוב אנו תמיד נחשוב על תפקיד "מנהל המכירות") וכן הלאה. חשוב מאוד לא להלאות בפרטים ולא לספר על מקומות עבודה זניחים, כלומר, אם אתם בעלי ניסיון של עשר שנים מקצועיות, אין צורך לכתוב על עבודה זמנית שעבדתם בהיותכם סטודנטים. הקפידו על מידה וטעם טוב. לאורך כתיבתכם זכרו והפנימו כי קורות חיים הם הסיפור הקצר והמקוצר של חייכם, הם צריכים להיות אינפורמטיביים, מסקרנים, לגרום לקורא לשמוע עוד, למתוח אותו. הם צריכים להיות אותנטיים, אמיתיים כדיי שייגעו בקורא והם צריכים להעביר מסר ברור. יצירתיות עשויה להתקבל בברכה.

בשלב הבא, הוסיפו  את השכלתכם,  את הידע  שלכם בשפות, תוכנות וקורסים שעברתם. במידה ושירתתם בצבא, ציינו באיזו דרגה השתחררתם. והכי חשוב- אל תשכחו לרשום פרטים מזהים אודותיכם ופרטים להתקשרות עימכם, אחרת כל הכתיבה שלכם לא שווה דבר, אם לא תהיה דרך להשיג אתכם. זהו, כמעט סיימתם – הייתם מאמינים? עתה, התבוננו בתוצר הסופי. האם אתם שלמים איתו? האם הוא משקף אתכם? האם הוא ברור מספיק? האם הוא כתוב נכון? אם עדיין אינכם בטוחים או מרוצים  או אם יש לכם שאלות על הדרך ובכלל על כל שלב בתהליך חיפוש העבודה – אני כאן בשבילכם.

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.

לרגל ט"ו באב החלטתי לכתוב על מה שמציק להרבה ממחפשי העבודה שפונים אליי – הזוגיות. איך זה קשור? גם הזוגיות כמו כל שאר תחומי חיינו עשוה להיפגע כאשר מחפשים עבודה.

החיים שלנו הם כמו גלגל שיניים וכשאחת מהשיניים נפגעות, הגלגל כבר אינו מתפקד כמו שהוא היה רגיל. החריקות האלו, עשויות להשפיע מאוד על היחסים שלנו עם בני הזוג ועל חיפוש העבודה. ולמה זה קורה? כמה סיבות-

  1. כאשר הביטחון העצמי שלנו נפגע (מה שקורה למרביתנו כאשר אנחנו מחפשים עבודה) איננו מתפקדים באופן שהיינו נוהגים לתפקד ואיננו יכולים להעניק למערכת היחסים את מה שהענקנו פה. השינוי הזה, שחל כביכול רק אצל אחד מבני הזוג, משפיע גם אצל בן הזוג האחר.
  2. לחצים כלכליים אשר מכניסים מתח לבית ולתחום הזוגי.
  3. הרבה אנשים חשים "אשמה" על כך שהם אינם עובדים ולכן מחליטים לוותר על הבילויים הזוגיים אשר כ"כ תורמים לטיבו של הקשר וזאת על מנת לחסוך בהוצאות הכלכליות.
  4. חוסר פרגון והבנה של בן/בת הזוג לתהליך שעובר מחפש העבודה.
  5. לעיתים בן הזוג העובד חש כי כל הנטל הכלכלי נמצא על כתפיו והדבר מכניסו למתחים וחרדות.

מה כן לעשות?

חשוב מאוד לשתף את בן הזוג בתחושות ובחוויות שאתם עוברים בתקופה זו. היו כנים  ואמיתיים ובקשו ממנו להיות שותף מלא שלכם, התייעצו עימו בהחלטות, שתפו בהתלבטויות והפכו את התהליך לחוויה משותפת של שניכם.

לגלות מחדש את בן הזוג. תקופת חיפוש עבודה היא תקופה שבה אנשים מגלים דברים חדשים אודות עצמם, תנו לבן הזוג להכיר גם את הצדדים החדשים הללו. תהליך הכרות בין בני זוג הינו תהליך שאינו נגמר, ומחקרים מוכיחים  כי חשיפת בן הזוג לתשוקות, הפחדים והחלומות, גם אם הם לא תמיד "סקסיים", מגבירים את האהבה והתשוקה בין בני הזוג.

תכנון התקציב. אם אתם חשים כי העול הכלכלי שלכם הוא זה המעיב על היחסים, נסו לשבת יחד ולתכנן היכן ניתן לצמצם והיכן ניתן לחסוך. נסו לראות אם ישנם מקורות מימון הגיוניים אשר עשויים לעזור לכם. קחו בחשבון כי תהליך חיפוש העבודה עשוי להימשך מספר חודשים. בכל אופן השאירו לכם תקציב (שאינו חייב להיות גדול) גם לבילויים הזוגיים. מעבר לכך, לא כל בילוי זוגי חייב לעלות כסף!!! אפשר גם למצוא דרכים ליהנות יחד מבלי להגיע להוצאות מטורפות. מעבר לכך, ממליצה אפילו לשריין לכם מועד קבוע לבילוי משותף ולהכניס אותו ללו"ז השבועי, נכון זה קצת מלאכותי אבל יש זוגות שרק ככה זה עובד אצלם.

ולכבוד ט"ו באב הנה תרגיל קטן שאני מאוד אוהבת (לקוח מתוך הספר :"באושר ובאושר" של דוקטור של בן שחר): כתבו לבן/בת הזוג מכתב הודיה אשר מתאר את אותן החוויות הייחודיות, החלומות המשותפים שלכם ומקורות האושר של חייכם המשותפים. (לזוגות שזוכרים את עברם באופן חיובי ישנו סיכוי טוב יותר לזוגיות מוצלחת). מכתב הודיה מאיר את המרכיבים החיוביים של הקשר. מומלץ לכתוב מכתב כזה לפחות פעם בחודש.

 

מאחלת לכם זוגיות טובה ומוצלחת וחיפוש עבודה קל ופשוט!

באהבה רבה!

הרבה אנשים הנמצאים בתהליך של חיפוש עבודה מגיעים למצב שבו הם חשים כי הגיעו לצומת ללא מוצא והם על סף ייאוש. מצב ה"אבטלה" שלעיתים נכפה עליהם מכורח המציאות (אבל לא בהכרח) הוביל אותם למדרון אינסופי שהם לא היו ערוכים לו. כאשר חיפוש העבודה מגיע למצב של תקיעות אחת השאלות המתבקשות היא – "האם אתה יודע לאן אתה רוצה להגיע"? תקיעות בחיפוש עבודה עשויה לנבוע מתקיעות "עמוקה" יותר – תקיעות בקריירה.

אנשים רבים מוצאים עצמם בתפקידים מסוימים ובמשרות מסוימות כי ככה ציפו מהם ההורים, החברה או לעיתים דווקא בגלל דברים אחרים כגון כסף, יוקרה, מעמד. יש אנשים שאינם מודעים למה הם באמת רוצים וישנם כאלו המרגישים כי אסור להם לממש את הרצונות שלהם. לרוב, מי שמצוי בתקיעות אינו מודע לה כלל, הוא חווה תסכול בתחומים רבים בחייו ואינו יודע לשייך זאת לתקיעות שלו בקריירה.

אז איך כל זה קשור לחיפוש עבודה או יותר נכון למציאת עבודה?

אדם החווה "תקיעות" בקריירה" ממשיך לחפש משרה באותו תחום תקוע, ספק אם יעבור את התהליך גם אם יענה לכל דרישות המשרה. מראיין מנוסה יצליח לזהות חוסר מוטיבציה ועניין גם אם ינסה להסתיר זאת. מעבר לכך, כשאתה לא באמת שם זה לא יכול באמת להצליח – כי אתה לא באמת רוצה שזה יצליח.

כמה דרכים לצאת מן התקיעות ולהתחיל למצוא עבודה-

1. להבין שאני נמצא במצב של תקיעות ולקבל את המצב. חלק מתהליך ההכרה היא ההבנה כי התקיעות היא חלק מהתפתחות והזדמנות לשינוי. לקחת פסק זמן על מנת להבין לעומק מה אני באמת רוצה לעשות.

2. להחליט מה אני רוצה לעשות– נכון, מאוד קשה למרביתנו להגיד מה כן אנחנו רוצים לעשות, לכן התחילו עם רשימה של מה לא. מתוך ה"לא" תראו שהתמונה תתבהר ותוכלו לקבל כיוון של מה אתם כן רוצים. שאלו את עצמכם "מה בא לי לעשות"? ולא "מה אני רוצה לעשות"? תנו לעצמכם לחזור לרגע להיות ילדים, לאותה השאלה – מה תרצה להיות שתהיה גדול, כשהייתם קטנים היה לכם מאוד ברור מה זה, תנו לעצמכם גם עכשיו לפנטז.

3. הגשמת המטרה שלכם לא חייבת לקרות בין רגע, קחו את הזמן תכננו צעד אחר צעד. ודאו שכל צעד אתם באמת יכולים, רוצים ומסוגלים לעשות. שאלו את עצמכם את אותן השאלות הרלוונטיות והנחוצות לצורך הגשמת החזון – איך? באילו כלים להצטייד? מתי? עם מי? וכדומה. ככל שהמסלול והיעד ברורים יותר, ההצלחה תהיה רבה יותר.

לעיתים דווקא תהליך תקוע של חיפוש עבודה משמש עבורנו תמרור עצור ענק שמודיע לנו כי אולי כדאי לנוח קצת ולעשות בחירות אחרות, אולי אנחנו לא באמת יודעים לאן אנחנו רוצים להגיע וזה מה שמונע מאיתנו להתקבל לעבודה חדשה.

מאחלת לכולם למצוא את אותם הדברים שעושים לכם טוב ואם תצליחו לשלב זאת גם בעבודה – הרווחתם!!!

ובהקשר לדברים הנ"ל אני ממליצה מאוד לקרוא את הספר "לכל אדם יש שביל" של דר' אורניה יפה – ינאי העוסק בנושא זה בהרחבה.

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.

Page 1 of 2


  • כל הזכויות שמורות לענבל זאב נאור