ענבל זאב נאור - עשר טעויות נפוצות בכתיבת קורות חיים

עשר טעויות נפוצות בכתיבת קורות חיים

שנייה לפני שאתה שולח את קורות החיים שלך, בדוק האם קורות החיים שלך נופלים באחד או יותר  מן הקריטריונים הבאים:

  • אחת הטעויות הנפוצות וה"חמורות" ביותר היא כתיבה הפוכה של הניסיון התעסוקתי שלך. כלומר – הניסיון התעסוקתי האחרון שלך כתוב בתחתית העמוד ודווקא זה שעשית לפני יותר מעשור רשום בראשו. הסיבה שאנו מתחילים מהסוף להתחלה היא כדיי למשוך את הקורא למידע שהינו הכי רלוונטי. לא בטוח שהמגייס ימשיך לקרוא את כל המסמך שלך וחשוב שדווקא המידע הרלוונטי והחשוב הוא זה שיעבור.

 

  • קורות החיים שלכם חייבים להיכתב רק לאחר שהחלטתם מהו התחום המקצועי שבו אתם מעוניינים. קורות חיים חייבים להתכוונן אל תחום זה.  קורות חיים שאינם מכווני מטרה לא יצליחו להעביר את המסר המדויק בעבור המגייס. אתם חושקים ביותר מתחום אחד? במקרה הזה עליכם להכין קורות חיים בעבור כל תחום ותחום, קצת מייאש אך שווה את המאמץ.

 

  • נכון שחשוב לכתוב קורות חיים ממוקדי מטרה ולא ארוכים אך, חוסר פירוט לגביי התפקידים שביצעת או פרטים רלוונטיים אחרים, עשויים לפגוע בך מאוד. אין זה מספיק שתכתוב רק את "טייטל" התפקיד שלך, הרי "מנהל מכירות" בחברה אחת אינו בהכרח עושה את אותו התפקיד אשר "מנהל מכירות" עושה בחברה אחרת. חשוב שמי שיקרא את קורות החיים שלך ידע בדיוק מה עשית ובמה אתה טוב.

 

  • ומנגד יש את אלו שמפרטים יתר על המידה ויוצרים עומס רב. זכור שאתה אמור  לגרום לקורא לרצות לקרוא את המסמך שלך ולא לעייף אותו בדרך. מעבר לכך, השאר לקורא מקום לסקרנות על מנת שיזמן אותך  להמשך תהליך. הקפד להיות תמציתי וממוקד.

 

  • אורך קורות החיים שלך אמור להיות עמוד אחד אך, לא תמיד זה אפשרי! רצוי מאוד שתצליח להכניס את כל המידע החשוב לעמוד אחד כיוון שסביר להניח ששאר העמודים פשוט לא יקראו. מעבר לכך הרבה מן המראיינים מדפיסים את קורות החיים ולא תמיד שמים לב שיש המשך לעמוד הראשון. אם לא הצלחת לצמצם את קורות החיים לכדיי עמוד, הקפד כי המידע החשוב והחיוני לתפקיד שבו אתה מעוניין  יופיע בעמוד הראשון. זכור שלא תמיד זה רלוונטי לציין את כל מקומות העבודה הקודמים שלך. (למשל אם יש לך ניסיון תעסוקתי של למעלה 20 שנה לא בטוח שיהיה כדאי שתציין את העבודה הזמנית שעשית לאחר הצבא).

 

  • נסעת לטיול ? יצאת לחופשת לידה ארוכה? סתם החלטת לא לעבוד תקופה? נוצרו לכם "חורים" בקורות החיים. ישנן מספר טכניקות "לטשטש" את הפערים הללו וכל זאת מבלי לשקר, יש לבחון כל מקרה לגופו של עניין (אני מאוד  ממליצה שלא לשקר בקורות החיים!!! אבל זה כבר לפוסט אחר).

 

  • חוסר יציבות, זהו אחד הפרמטרים הראשונים שבודק המגייס כאשר הוא בוחן את קורות החיים שלך, הרי כל מעסיק רוצה עובד שיישאר אצלו לטווח הארוך. אם יצא לך לדלג בין עבודות או לעבוד רק תקופות קצרות במקומות עבודה שונים, כדאי שקורות החיים יסבירו למה. אם עבדת במשרה זמנית ציין זאת, אם זאת הייתה משרה נוחה כל עוד למדת, ציין זאת. אם עבדת פרק זמן מאוד קצר, ייתכן שלא רצוי שתרשום זאת בכלל. רצוי שלא לכתוב בקורות החיים את זמן העסקה בחודשים אלא בשנים.

 

  • ייתכן ועסקת במהלך חייך במספר רב של תחומים, בעיניך הדבר מעיד עליך כי הינך בעל כישורים רבים – ואתה צודק. בעיני המגייס הדבר עשוי להתפרש דווקא כחיסרון, ומדוע? המעבר בין תחום לתחום עשוי להתפרש שוב כחוסר יציבות, הקפיצות הללו עשויות לרמז שאינך יודע מהו בדיוק כיוונך המקצועי. חשוב למצוא את ה"חוט" המקשר בכל התחומים בהם עסקת, זה שמחבר אותך גם אל אותו תחום שבו אתה חפץ כעת, אם תציג זאת נכון, תוכל להעביר למגייס את המסר שריבוי התחומים שלך הוא אכן יתרון עבורו.

 

  • אי סדר עיצובי– סדר במסמך חשוב לא רק לאסתטיקה אלא  גם  תורם למיקוד הקורא והסטתו לדברים החשובים לך. הקפד על גופן אחיד, רווח קבוע בין פסקאות, תחילת שורות אחידה והדגשת פרטים חשובים בבולד.

 

  • ישנם אנשים שמרגישים כי קורות החיים אינם מספרים מספיק אודותיהם ואז הם בוחרים להכניס מידע שאינו רלוונטי. מהו מידע כזה? למשל, שם חיית המחמד שלך או אפילו שם בית הספר היסודי שבו למדת (כן, כבר נתקלתי גם בזה). מידע לא רלוונטי הוא מידע שלא חשוב למגייס לדעת על מנת לקבל אותך/לא לקבל אותך לתפקיד.  אם זאת, כן  חשוב שתקפיד על אמירה אישית בקורות החיים שלך. אמירה אישית יכולה להתבטא בציטוט קצר (!) של האני מאמין שלכם או בעיצוב מיוחד שתעשו למסמך או כל כיוון יצירתי אחר.

 

לסיכום, קורות החיים שלך הם הרושם הראשוני שתיצור בעיני המעסיק, ייתכן ולא תזכה שוב להזדמנות כזו, בדוק היטב את מסמך קורות החיים שלך לפני שאתה שולח אותם.

אני כאן עבורך! שיהיה בהצלחה!

ענבל זאב נאור.








  • כל הזכויות שמורות לענבל זאב נאור