ענבל זאב נאור - "תקיעות" בקריירה ו"תקיעות" בחיפוש עבודה

"תקיעות" בקריירה ו"תקיעות" בחיפוש עבודה

הרבה אנשים הנמצאים בתהליך של חיפוש עבודה מגיעים למצב שבו הם חשים כי הגיעו לצומת ללא מוצא והם על סף ייאוש. מצב ה"אבטלה" שלעיתים נכפה עליהם מכורח המציאות (אבל לא בהכרח) הוביל אותם למדרון אינסופי שהם לא היו ערוכים לו. כאשר חיפוש העבודה מגיע למצב של תקיעות אחת השאלות המתבקשות היא – "האם אתה יודע לאן אתה רוצה להגיע"? תקיעות בחיפוש עבודה עשויה לנבוע מתקיעות "עמוקה" יותר – תקיעות בקריירה.

אנשים רבים מוצאים עצמם בתפקידים מסוימים ובמשרות מסוימות כי ככה ציפו מהם ההורים, החברה או לעיתים דווקא בגלל דברים אחרים כגון כסף, יוקרה, מעמד. יש אנשים שאינם מודעים למה הם באמת רוצים וישנם כאלו המרגישים כי אסור להם לממש את הרצונות שלהם. לרוב, מי שמצוי בתקיעות אינו מודע לה כלל, הוא חווה תסכול בתחומים רבים בחייו ואינו יודע לשייך זאת לתקיעות שלו בקריירה.

אז איך כל זה קשור לחיפוש עבודה או יותר נכון למציאת עבודה?

אדם החווה "תקיעות" בקריירה" ממשיך לחפש משרה באותו תחום תקוע, ספק אם יעבור את התהליך גם אם יענה לכל דרישות המשרה. מראיין מנוסה יצליח לזהות חוסר מוטיבציה ועניין גם אם ינסה להסתיר זאת. מעבר לכך, כשאתה לא באמת שם זה לא יכול באמת להצליח – כי אתה לא באמת רוצה שזה יצליח.

כמה דרכים לצאת מן התקיעות ולהתחיל למצוא עבודה-

1. להבין שאני נמצא במצב של תקיעות ולקבל את המצב. חלק מתהליך ההכרה היא ההבנה כי התקיעות היא חלק מהתפתחות והזדמנות לשינוי. לקחת פסק זמן על מנת להבין לעומק מה אני באמת רוצה לעשות.

2. להחליט מה אני רוצה לעשות– נכון, מאוד קשה למרביתנו להגיד מה כן אנחנו רוצים לעשות, לכן התחילו עם רשימה של מה לא. מתוך ה"לא" תראו שהתמונה תתבהר ותוכלו לקבל כיוון של מה אתם כן רוצים. שאלו את עצמכם "מה בא לי לעשות"? ולא "מה אני רוצה לעשות"? תנו לעצמכם לחזור לרגע להיות ילדים, לאותה השאלה – מה תרצה להיות שתהיה גדול, כשהייתם קטנים היה לכם מאוד ברור מה זה, תנו לעצמכם גם עכשיו לפנטז.

3. הגשמת המטרה שלכם לא חייבת לקרות בין רגע, קחו את הזמן תכננו צעד אחר צעד. ודאו שכל צעד אתם באמת יכולים, רוצים ומסוגלים לעשות. שאלו את עצמכם את אותן השאלות הרלוונטיות והנחוצות לצורך הגשמת החזון – איך? באילו כלים להצטייד? מתי? עם מי? וכדומה. ככל שהמסלול והיעד ברורים יותר, ההצלחה תהיה רבה יותר.

לעיתים דווקא תהליך תקוע של חיפוש עבודה משמש עבורנו תמרור עצור ענק שמודיע לנו כי אולי כדאי לנוח קצת ולעשות בחירות אחרות, אולי אנחנו לא באמת יודעים לאן אנחנו רוצים להגיע וזה מה שמונע מאיתנו להתקבל לעבודה חדשה.

מאחלת לכולם למצוא את אותם הדברים שעושים לכם טוב ואם תצליחו לשלב זאת גם בעבודה – הרווחתם!!!

ובהקשר לדברים הנ"ל אני ממליצה מאוד לקרוא את הספר "לכל אדם יש שביל" של דר' אורניה יפה – ינאי העוסק בנושא זה בהרחבה.

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.








  • כל הזכויות שמורות לענבל זאב נאור