ענבל זאב נאור - חיפוש עבודה אקטיבי

חיפוש עבודה אקטיבי

מחפשי העבודה נעים על הציר שבין אקטיביות לפאסיביות. מצד אחד של הציר נמצאים המחפשים האקטיביים העושים כל מאמץ להשיג את המשרה המיוחלת. ומעברו השני של המתרס, אלו המחכים שזו תגיע אליהם והם רק יצטרכו להופיע לסגירת החוזה. המחקר והניסיון שלי מוכיחים שככל שתגדיל את הפעילות שלך סביב חיפוש העבודה כך תגדיל את סיכוייך למצוא עבודה בטווח הקצר ביותר.

 אז איך עושים את זה?

1. קבע מראש מה אתה מחפש – ככל שתהיה ממוקד באיזה תפקיד אתה מעוניין, באיזה ארגון, באיזו המחלקה, כך תוכל למקד את שיטת החיפוש שלך. לדוגמא- אם החלטת על תפקיד של מנהל מכירות בחברת תקשורת, ערוך רשימה של כל חברות התקשורת הקיימות ונסה לחשוב עם אילו אנשים עליך ליצור קשר על מנת לקדם את מועמדותך. חשוב עתה, האם יש אנשים במעגלי המכרים שלך אשר יכולים לעזור לך, האם יש דרכים נוספות להגיע לאותה מחלקת מכירות?

2. העבר את השליטה על התהליך לידיך – לפני הכול, החלט כי חיפוש העבודה הוא תהליך שבו אתה קובע איך הוא יראה וכי אתה שולט עליו ולא הוא עליך (כמובן בהתאם למגבלות הקיימות). אם חשוב לך להתקבל למשרה מסוימת ואין לך את כל הדרישות אך אתה חושב כי אתה מתאים בכל זאת, אל תוותר, נסה להגיש מועמדות. אם היית בריאיון ועבר זמן מה וטרם קיבלת תשובה, צור קשר עם מחלקת הגיוס. אם אתה מאוד חושק לעבוד בחברה מסוימת ואין כרגע אף משרה רלוונטית, נסה ליצור קשר עם הגורמים הרלוונטיים. מעבר לתחושה הערכה העצמית של מי ששולט בתהליך ואינו נשלט על ידו, אתה מפגין גם מוטיבציה ואסרטיביות שעשויה לעיתים רבות לסייע לך בקבלה לעבודה.

3. הישאר אופטימי– נכון… זה לא תמיד פשוט אבל זה חשוב. אופטימיות הופכת אותך באופן אוטומטי לאקטיבי יותר בתהליך החיפוש שלך והיא מאפשרת לך להאמין ולראות את המטרה שלך לנגד עיניך. כאשר אתה אופטימי הסיכוי שתגיע למטרה שלך הוא גדול בהרבה. מעבר לכך, תהיה בטוח שהמעסיק העתידי שלך מעדיף אדם חיובי ואופטימי.

4. גמישות- חשוב להבין שישנן דרכים רבות לחפש עבודה ואם לא צלחת בדרך אחת חשוב לעצור, לבחון ולחשוב על שינוי הדרך. נסה לשתף חברים ומכרים בתהליך, שמע את עצותיהם ונסה לחשוב על אופציות נוספות שאולי לא חשבת עליהן קודם.

לסיכום, חיפוש עבודה אקטיבי מאפשר לך להגיע אל אותן המשרות שלא מתפרסמות, הוא מאפשר לך להבליט את היתרונות והכישורים שלך כלפיי המתחרים שלך והכי חשוב, הוא מקרב אותך למשרה שבה אתה חושק.

שיהיה בהצלחה!

ענבל זאב נאור – מאמנת תעסוקתית ויועצת קריירה.








  • כל הזכויות שמורות לענבל זאב נאור